Zalm! Eindejaarsactie

dimanche 14 novembre 2021

Steun onze actie voor lokale goede doelen! 

Rotary Club Antwerpen-Metropool steunt elk jaar meerdere goede doelen, bij voorkeur in Antwerpen en omstreken. U kan helpen en deze goede doelen mee steunen door verse, gerookte, handgesneden Schotse zalm te bestellen, voor bij u thuis aan de feestdis, of als gewaardeerd en sociaal geengageerd geschenk aan familie, vrienden, kennissen en zakenrelaties.

De volledige opbrengst van deze fundraising actie gaat naar de lokale, sociale werken van onze Rotary Club. Wist u dat de Rotary Foundation op charitynavigator.org een score van 99.4 op 100 heeft, en een perfecte score van 100 op 100 voor “accountability en transparency”. Uw bijdrage komt dus goed terecht.

Praktisch

U kan de gerookte zalm in twee gewichtsklassen bestellen:

  • Grote zalm tussen 850 – 1100 g: 65 EUR
  • Kleine zalm tussen 550 - 750 g: 45 EUR

De levering gebeurt vanaf 21 december 2021. 

U kan de zalm bestellen tot einde november via dit formulier of door het bestelformulier in bijlage ingevuld te emailen naar rcantwerpenmetropool@gmail.com. 


Kwaliteitszalm

De zalm wordt vanuit Schotland bij onze leverancier in Oostende geleverd, waar hij gerookt wordt op beukenhoutschilfers. Voor het roken wordt de vis een dag op  droogzout gelegd om het water aan de zalm te onttrekken. Hierdoor blijven de olien in de vis, en wordt na het roken voor een verfijnde smaakervaring gezorgd.

De zalm wordt vervolgens op ambachtellijke wijze handgesneden, voor langere snedes en meer aroma. De zalmsneden zijn met tussenblaadjes van elkaar gescheiden, vacuum verpakt en gepresenteerd in een geschenkverpakking.  

Het totale verwerkingsproces van de zalm duurt slechts zes dagen van vangst tot vacuum verpakking, verser kan u nergens krijgen.

U kan deze kwaliteitszalm meerdere dagen in de koelkast bewaren, in principe tot 10 januari 2022. Indien de verpakking niet geopend wordt, kan u de gerookte zalm ook meerdere maanden in de diepvries bewaren zonder smaakverlies.

Zalm! Eindejaarsactie ©JessicaKing